Audi създава първия си концептуален модел за анимационен филм

За пръв път Audi представя на големия екран своето виждане за футуристичен дизайн и мобилност под формата на Audi RSQ e-tron - фантастичен виртуален концептуален автомобил, създаден специално за анимационния филм на Twentieth Century Fox "Шпионски бъркотии" (оригинално заглавие "Spies in Disguise").

Задвижваният изцяло от акумулаторни батерии електрическия модел е дело на специалистите от Audi Design в сътрудничество с Blue Sky Studios и съчетава автоматизираното шофиране с изкуствен интелект с технология на трансформация. RSQ e-tron е шофиран от супершпионина Ланс Стърлинг, озвучен от Уил Смит и вече беше показан на живо в трейлъра на новия филм. Очаква се семейният анимационен филм да излезе по кината през месец септември 2019 година.

Със своя холограмен скоростомер, електрическо задвижване и напълно автоматизирана технология за управление, двуместният концептуален автомобил олицетворява изцяло авангардния стилистичен език на марката Audi. Във филма, суперагентът Ланс Стърлинг се нуждае от мощен и бърз автомобил, който да допълни неговите изключителни умения - наред с впечатляващите характеристики като напълно автоматизирания режим на движение и многобройните електронни системи за асистенция на Audi, концептуалният автомобил предлага и специални възможности, предназначени за нуждите на тайните агенти.

"В процеса на проектиране в Audi използваме авангарден дигитален подход, който е приложим както с разработката на фантастични проекти, така и в създаването на модели за серийното производство", сподели Франк Римили, ръководител на Студио за външен дизайн 3 в AUDI AG.

Audi RSQ e-tron привлича публичното внимание към технологията e-tron за пълна електрическа мобилност като част от същността и стратегията и на марката Audi.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти