Стартира производството на Audi e-tron

Стартира производството на Audi e-tron

Audi дава начало на бъдещето: тази седмица компанията започва серийното производство на Audi e-tron. Първият изцяло електрически SUV на марката има пробег подходящ за ежедневно шофиране. Със заряден капацитет от до 150 кВт на станции за бързо зареждане, той е готов за следващото дълго пътуване след около 30 минути. Audi ще представи електрическия си автомобил за първи път на премиерата му в Сан Франциско на 17 септември.

"Audi e-tron е истински пионер," отбелязва Петер Кьослер, член на борда на директорите на Audi. "Той е изпълнен с иновативни технологични решения като виртуалните външни огледала и комбинира традиционни за Audi ценности и качества като динамика и управляемост с технически напредък, който е отвъд автомобила. Заводът ни в Брюксел бе изцяло модернизиран за производството на електрическия автомобил." Audi Brussels елиминира всички емисии, свързани с производството, използвайки енергия от възобновяеми източници, а също и чрез проекти свързани с опазване на околната среда.

"Audi изгради собствен експертен капацитет за производството на Audi e-tron и разработи както технологията на акумулатора, така и задвижващата система. Служителите преосмисляха, планираха и въвеждаха множество етапи в производството", отбелязва Патрик Данау, изпълнителен директор на Audi Brussels. От лятото на 2016 година заводът разширено преустрои линията за производство на каросерии и бояджийния цех, и стъпка по стъпка изгради собствена производствена структура за батерии. Транспортни системи без водачи пренасят батериите за електрическите автомобили към поточната линия в точна последователност. Служителите в Брюксел са преминали през над 200 000 часа обучение за първия изцяло електрически автомобил на Audi и по този начин са изцяло подготвени за началото на производството.

Audi ще излъчва на живо премиерата на Audi e-tron в Сан Франциско на 17 септември в 20:30 ч. местно време (на 18 септември в 5:30 Централноевропейско лятно време) на www.e-tron.audi.

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти