Дисквалифицираха екипаж на КАМАЗ заради инцидент със зрител на Дакар (видео)

Пилотът на КАМАЗ Андрей Каргинов бе дисквалифициран от рали Дакар 2019 след инцидент със зрител на 279-ия километър от петия етап от рали маратона. Пострадалият е 60-годишен мъж от Южна Африка, който с още петима души е наблюдавал състезанието извън зоната за зрители.

Каргинов е преминал през левия крак на мъжа с лявата си задна гума, а според доклада от организаторите на състезанието зрителят има фрактура и е бил транспортиран с хеликоптер до болница в Арекипа. Истинската причини Каргинов да бъде дисквалифициран обаче е понеже не е спрял след инцидента, за да провери състоянието на мъжа.

Каргинов, чийто екип бе допълнен от Игор Леонов и Андрей Мокеев, спечели рали Дакар при камионите през 2014 година. Миналата година Каргинов не стартира на рали Дакар.

През 2019 руснакът спечели две етапни победи и заемаше трета позиция в общото класиране зад Едуард Николаев и Дмитри Сотников с шанс за победа.

Шефът на КАМАЗ Владимир Чагин, седемкратен победител на рали Дакар при камионите, нарече наказанието на Каргинов "прекалено сурово" и заяви, че пилотът не е разбрал за инцидента, докато не е пристигнал в бивака в Арекипа.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти