Ето какво предстои в четвъртия ден от рали Дакар 2019

Ето какво предстои в четвъртия ден от рали Дакар 2019

След третия етап на рали Дакар, който обърна с главата надолу класирането при автомобилите и моторите, четвъртият етап ще бъде маратонски, което означава, че екипажите няма да може да използват услугите на своите механици, а ще трябва сами да поправят каквото е нужно по машините си, след като пристигнат в бивака в края на деня.

Състезателите в категориите на автомобилите и камионите ще преминат от Арекипа до Тачна. Състезателната им отсечка ще бъде дълга 351 километра с общ преход от 664 километра. Мотористите и АТВ-пилотите ще стигнат до Мокуега. Тяхната състезателна отсечка също ще бъде дълга 351 километра, но с по-малък общ преход - 511 километра.

Отпадането на пилота на Honda при моторите Хоан Бареда създава нов сценарий в категорията. Пабло Кинтанила оглави генералното класиране и днес ще се възползва до известна степен от навигацията на вчерашния победител Ксавие де Султре (Франция, Yamaha), който ще стартира първи за първи път в своята кариера на Дакар.

При автомобилите първи ще потегли Стефан Петерханзел с Mini, след като вчера спечели първата си етапна победа. При камионите честта се пада на Андрей Каргинов с КАМАЗ.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти