Реал повтаря утвърден модел за защитата си

Реал Мадрид ще направи опит да повтори утвърден вече модел за подсилване на защитната си линия. Европейските клубни шампионите са превърнали в приоритет привличането на Едер Милитао от Порто, а по информация на Marca той е гледан многократно от скаути на “белите”, които са споделили впечатленията си пред клубното ръководство и бразилецът е основна трансферна цел на мадридския колос.

Стигне ли се до сделка, която т би била на стойност около 50 милиона евро, “лос меренгес” ще повторят утвърден изпитан ход, след като преди повече от десетилетие привлякоха друг бразилец от Порто и в последствие той се превърна във важна фигура на “Сантиаго Бернабеу”. Става въпрос за Пепе, който е роден в Бразилия, но игра дълго време за националния отбор на Португалия, а като футболист на Реал изигра над 330 мача и спечели десетки трофеи.

През 2007 година столичани платиха на португалските си колеги 30 милиона евро, докато сега ще трябва да се разделят с 20 милиона повече, за да си осигурят правата на 20-годишната бразилска надежда Едер.

Милитао има едва двадесетина мача за Порто, след като пристигна в Европа от Сао Пауло през миналото лято. Той вече дебютира за националния отбор на Бразилия, а освен като централен защитник, може да бъде използван и в ролята на опорен халф.

В Испания подчертават, че Реал ще направи опит да се възползва максимално добре от липсата на конкуренция за подписа на Едер, след като Барселона вече се сдоби с централен защитник в лицето на Жан-Клер Тодибо, а от Манчестър Юнайтед, откъдето също имаше интерес към Милитао, са се ориентирали към Костас Манолас от Рома.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти