Хабиб Нурмагомедов сбъдна трогателните мечти на 10 деца

Хабиб Нурмагомедов сбъдна трогателните мечти на 10 деца

Шампионът в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов показа изключително голямото си сърце и направи щастливи десет деца в родината си.

Той обяви в социалната мрежа “Инстаграм”, че в кратък срок от време ще изпълни желанията на десет деца, които му ги изпратят в следващите часове. Той преди седмица е започнал осъществяването на идеята си и вече са ясни “победителите” в подбора му. За отрицателно време шампионът е получил над 1000 писма, а някои от тях са наистина трогателни.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on Jan 7, 2019 at 2:10pm PST

Едно шестгодишно глухо момче го моли да му помогне да си намери треньор, защото е трудно да се намерят специалисти, склонни да работят с деца в неравностойно положение. Също така то иска й книгата на Хабиб с автограф, като на него специално Нурмагомедов обеща да покани в залата си в Москва (която ще е готова през пролетта), в която безплатно ще могат да тренират в отделението за деца с увреждания.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on Jan 8, 2019 at 2:36am PST

Друго дете пък не иска някакъв подарък от Хабиб, а само да посети мач на юношеския отбор на Локомотив (Харабовск), където тренира. 13-годишният Курбан пък има дистрофия на Дюшен и има трудности с дишането, като се нуждае от скъп апарат, който да му помага да не кашля и да не се задъхва толкова, за да може да се движи по-свободно и безболезнено. Друга молба пък е за присъствие на мач на Реал Мадрид, като Хабиб се е ангажирал да го заведе на сблъсъка с Аякс в Шампионска лига за 5 март.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти