Мръсните игри срещу Кобрата започнаха

Кобрата доминираше в 10-рундовата среща, която се проведе във Фресно, Калифорния (САЩ). Традиционните критици не пропуснаха да клъвнат официалния претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория.

Пулев записа 28-ата победа (14 с нокаут) срещу 1 загуба. Балансът на американеца е 26 успеха (13 с нокаут) и вече 3 поражения.

"Кубрат изглеждаше по-бавен от всякога, както с краката, така и с ръцете - написа журналистът от "Ийстсайд боксинг" Джеймс Слейтър. - Букър, който е на същата възраст, беше още по-зле. Той или не искаше да пуска удари, или беше неспособен да го направи. Букър е от онези прибрани боксьори, които са трудни за отказване."

Джейк Донован от престижния сайт

BoxingScene.com

добави, че Пулев не е впечатлил със своето представяне.   Всъщност Кобрата изигра срещата в много сериозно темпо с изключение на първия рунд. В началните три минути Пулев традиционно пускаше малко удари и опитваше да усети противника. С всяка изминала част агресията на българина се увеличаваше. Той пласира над 200 точни попадения. Близо 100 от тях бяха мощни удари. На няколко пъти в мача Букър имаше сериозни затруднения, но неговата желязна брадичка издържа. След финалния гонг и тримата съдии дадоха единодушна победа (99:91, 98:92, 98:92). Далеч преди втория шанс на Пулев да се бие за световната корона неговите съперници започнаха да търсят вратички. Мениджърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, на няколко пъти обяви, че ако неговият клиент си върне шампионските пояси, ще последва сблъсък с украинеца Александър Усик. Анди Руис-младши е в много лоши отношения с промоутъра на Кобрата - Боб Аръм. Мексиканецът дълги години беше клиент на легендарния боксов деятел, но прекрати договора с него, след като не получаваше достатъчно атрактивни шансове.@@@ По подобен начин Владимир Кличко и Антъни Джошуа дълги месеци отлагаха потенциален мач с Кобрата. Сега българинът има много сериозен гръб. До него е мениджърът Ивайло Гоцев, който изведе Самюел Питър и Сергей Ляхович до световните титли. С юридическите дела се занимава Джон Уърт. Адвокатът имаше основна заслуга боксовият лиценз на Кобрата да бъде върнат след второто изслушване по казуса "Джени Суши". По негова инициатива беше изискано и гаранционното становище от IBF, което задължава Руис и Джошуа да се бият с Кобрата. "България Днес"

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти