Тактиката на Еди Хърн може да се окаже в полза на Кубрат Пулев

Тактиката на Еди Хърн може да се окаже в полза на Кубрат Пулев

Стратегиите на най-мощния импресарио в бокса Еди Хърн все пак могат да се окажат в полза на Кубрат Пулев и родният боксьор да получи шанс за мечтания сблъсък за световната титла на IBF срещу победителя от сблъсъка между Антъни Джошуа и Анди Руис.

Големият проблем към момента се явява фактът, че и от IBF, и от WBO не отстъпват и искат победителя от двубоя на 7 декември в Саудитска Арабия да уважи задълженията си и да се бие с официалните претенденти. За IBF това е Кобрата, а за WBO Александър Усик. Самият украинец, който се изкачи в тежка категория, след като постигна всичко в полутежката, обяви, че иска възможно най-скоро мача за титлата.

Така според Хърн едната титла ще трябва да бъде овакантена, а първоначалните намеци бяха, че овакантена ще бъде титлата на IBF, а Усик ще бъде съперник на Джошуа или Руис.

"Някой пояс ще бъде овакантен. Защото IBF и WBO ще назначат мач за официалните си претенденти след Джошуа-Руис. Освен ако не бъде постигната сделка с някого, или трябва да направим това или да овакантим", обясни Руис.

Усик има желание да изпревари Пулев за мача за титлата, но Хърн намекна за по-различни планове. Според него Усик би могъл да се бие с Дерек Чисора за овакантената титла на WBO. "Това е мач, който може да се случи, потенциално за световната титла на WBO следващата година."

Усик също е клиент на Хърн, така че може би в неговите планове в последствие украинецът би могъл да се срещне в още по-изгоден финансово обединителен мач за титлите. Ако това наистина се случи, то победителят от Джошуа и Руис ще срещне Пулев за титлата на IBF. 

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти