Кобрата: Надявам се Руис пак да победи Джошуа

Кубрат Пулев очаква мачът му за световната титла да се състои в края на април или началото на май. Родната звезда в бокса би трябвало да излезе срещу победителя от двубоя между Анди Руис и Антъни Джошуа. Руис вече шокира веднъж Джошуа и Кобрата е на мнение, че мексиканецът отново ще победи британеца. Пулев коментира и победата си срещу Райдъл Букър преди седмица.

“Противникът не беше на моето ниво, но беше сериозен. Руис или Джошуа? И двамата мога да ги победя. Джошуа може би ми е още по-удобен. Здрави, леко по-високи боксьори винаги са ми удобни. Руис също не ми е неудобен, въпреки че е по-нисък”, сподели Кобрата в предаването “Арена Спорт” по БНТ.

“Победата на Руис срещу Джошуа беше сензация. Явно го подцени, може би не беше достатъчно концентриран. Но ако Руис не се е главозамаял от славата, мисля, че ще победи отново. Видяхте, че той не просто го би, а го нокаутира и го направи безпомощен. Господ искаше да покаже на много хора, че не всичко е визията. Надявам се Руис пак да победи, защото английската надменност не ми харесва и аз лично съм за Руис”, продължи Пулев.

Кубрат Пулев с категорична победа над коравия Букър в Калифорния (видео + галерия)
Кубрат Пулев с категорична победа над коравия Букър в Калифорния (видео + галерия)

“Кога ще е моят мач? Април, края на април, началото на май, предполагам. Готов съм”, каза още Пулев и обясни, че за него най-важно е храненето. “Дисциплина в храненето - това е най-важното. 90% от това как човек изглежда е храненето. Допинг? Аз съм един от най-чистите, истински здрав българин”, обясни Кобрата.

Пулев коментира и скандала с репортерката Джени Суши, която целуна в ефир преди време. “Американците са хора, които оценяват и най-малкото нещо, не са негативни като нас, българите. В Америка оценяват всичко. Не съм се почувствал гузен. Аз й се извиних и на нея, и на адвокатката, и в България. Това не е редно, не би трябвало да се случва, но аз неведнъж обясних, че го направих от емоция, еуфория. Имам далеч по-добри предложения от Джени, така да се каже. В крайна сметка не съм убил някого, не съм престъпник”, заяви боксьорът.

“Винаги си правя равносметки и винаги гледам да направя за всяко нещо извод. Смятам, че от мача с Кличко насам съм победил сериозни противници. Дай Боже да не правя тези грешки, които тогава направих. Играх стратегически грешно. Имаше и игри извън ринга, не успях да се справя, като цяло бях сам. Затова се и разделих със Зауерланд - те също бяха срещу мен, до последно говорехме за пари и т.н. Сега нещата са различни”, каза Пулев.

Още от Бойни спортове

Виж всички