Още едно признание и награда за Едмонд Назарян

Кметът на Бургас Димитър Николов връчи на европейския шампион по класичка борба Едмонд Назарян чек за 12 000 лева и златна карта за тренировки във всички спортни бази на територията на града. Днес Назарян и треньорът му от клуба по борба "Бургас" Николай Дачев бяха посрещнати в сградата на общината от кмета Димитър Николов.

"Гордеем се с нашия шампион. Изказвам благодарност на Едмонд и на треньорът му Николай Дачев. Бургас е резервоар за таланти, печелили сме национални и световни титли", каза кметът Димитър Николов.

Градоначлникът припомни, че преди година и половина Община Бургас и треньорът Николай Дачев са подали ръка на Едмонд Назарян. "Той днес вече демонстрира своите постижения, с които прославя Бургас", добави кметът.

Той предложи европейският шампион да направи мастър клас, в който всички таланти по борба от областта да се развиват. Треньорът на шампиона разказа как още преди години е забелязал невероятния талант на Едмонд. "Видях страхотните му качества, медалите за него тепърва предстоят", каза Дачев.

Това е първата и най-голямата титла в кариерата на Назарян-младши, който наскоро навърши 18 години. Той има два златни медала от европейски първенства за юноши. Във финалната схватка в категория до 55 кг в Рим българинът се наложи над представителя на Русия Виталий Кабалоев със 7:3. "Щастлив съм, че зарадвах Бургас и цяла България. Аз наистина вярвах, че ще победя. Излизаш ли да се бориш, трябва да вярваш, че ти ще си победителят", каза Назарян.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти