Гледай на живо

Кръстаич с три промени за сблъсъка със Северна Македония - на живо със стартовите състави и включване от Скопие

Страхотен Едмонд Назарян стъпи на европейския връх в борбата! (видео)

Страхотен Едмонд Назарян стъпи на европейския връх в борбата! (видео)
Александров също е на финал, осигури трети медал на България
Александров също е на финал, осигури трети медал на България

Едмонд Назарян е европейски шампион в (неолимпийската) категория до 55 кг на първенството в Рим след категоричен успех със 7:3 във финала срещу първенеца от Букурещ 2019 Виталий Кабалоев!


Руснакът първи получи предупреждение за пасивност и Назарян поведе с 1:0 и възможността да обработва противника си от партер. Руснакът тръгна да става предварително два пъти и бе наказан с още 2 точки в актива на Едмонд. От партер той зрелищно прехвърли опонента си за още 2 точки и увеличаване на аванса до 5:0. Кабалоев стигна до първата си точка чрез изтласкване извън очертанията на кръга и дебютната част свърши при резултат 5:1. 25 секунди преди края руснакът успя да повали по корем Назарян и намали изоставането си с 5:3, a после съдиите не уважиха видео обжалване на руския щаб, които се надяваха да издействат наказание за българина за излизане от тепиха. В крайна сметка Едмонд го изтласка извън очертанията и с общ резултат 7:3 спечели титлата!

На старта на първенството за само 51 секунди талантът надви Сноре Лунд от Норвегия с технически туш 8:0, а след това прегази и италианеца Джовани Френи - пак с технически туш 14:2 за едва 97 секунди. 

18-годишният ни борец изоставаше с 0:5 точки в полуфиналния сблъсък със световния и европейски шампион от 2018 година Елданиз Азизли от Азербайджан. Към края на схватката Едмонд изравни на 5:5, което също щеше да му донесе победата, но успя да тушира азера в последните мигове.

Денят е успешен за българската борба на Европейското първенство, тъй като по-рано Даниел Александров стигна до финала, а Кирил Милов загуби, но запазва шансове за репешажите утре.

Снимка: Костадин Ангелов

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти