Шалке 04 обърна Херта след продължения

Отборът на Шалке 04 изоставаше с 0:2 срещу Херта (Берлин), но постигна пълен обрат до 3:2 след продължения и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Германия.

Резултатът на "Фелтинс Арена" беше открит от Паскал Кьопке на празна врата в 12-ата минута след подаване на Мариуш Волф. В 39-ата минута привлеченият от Милан нападател Кшищоф Пьонтек смълча трибуните, след като удвои аванса на гостите.
Вердер изхвърли Борусия (Дортмунд) за Купата, Холанд с нов гол
Опитите на Шалке да се върне в мача се увенчаха с успех едва четвърт час преди края на редовното време. Тогава Даниел Калигури получи топката в наказателното поле и успя да я прати в долния десен ъгъл на вратата, като вина за попадението носи и стража на Херта Руне Ярстайн. Шест минути по-късно Калигури влезе в ролята на асистент на Амин Харит, който направи 2:2 и прати мача в продължения. В тях Херта остана с човек по-малко, след като в 100-ата минута защитникът Джордан Торунарига получи втори жълт картон и беше изгонен.  С човек повече Шалке стигна до победен гол чрез резервата  Бенито Раман, който завърши чудесната си солова акция, тръгнала от центъра на терена.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти