С уволнението на Валверде Барса създаде прецедент за последните 28 години в Ла Лига

Въпреки че Барселона стана зимен шампион в Ла Лига, Ернесто Валверде беше освободен от треньорския пост на тима, начело на който застана Кике Сетиен.

Валверде се сбогува чрез благодарствено писмо до феновете

Така за първи път от сезон 1991/92 насам наставник е уволнен, след като отборът му е водач в Примера дивисион по средата на сезона. През януари 1992 г. ръководството на Реал Мадрид освобождава своя треньор Радомир Антич заради практикувания от него дефанзивен стил на игра, а на негово място е назначен Лео Бенхакер. В момента на уволнението “Кралския клуб” има преднина от 7 точки пред втория в класирането, но завършва кампанията именно на втората позиция, като е изпреварен с един пункт от шампиона Барселона.

Валверде спечели титлата в Ла Лига в първите си два сезона на “Камп Ноу”, но през този тимът се представя колебливо в изявите си, заради което се стигна до неговото освобождаване. Като допълнителни причини за това могат да бъдат посочени и отпаданията на каталунците от Рома и Ливърпул в Шампионската лига, дошли след шокиращи обрати в реваншите.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти