Положителен тест прати цял германски тим под карантина

Втородивизионният германски клуб Ерцгебирге (Ауе) обяви налагането на карантина, след като един от членовете на треньорския щаб е дал положителна проба за коронавирус. Така всички футболисти и хората от спортно-техническия екип се прибират по домовете си.

Въпросният положителен резултат е даден по време на второто масово тестване на всички от Първа и Втора Бундеслига, което тече в момента. След първата серия от проби имаше само 10 диагностицирани случая от общо 1724 души.

Наложената самоизолация в Ерцгебирге обаче ще продължи може би само до четвъртък. Тогава всички в клуба пак ще бъдат тествани и се очаква само някой доказан новозаразен да остане вкъщи.

Почти сигурно след седмица ще бъдат подновени първенствата в Германия. Планът на клубовете е когато някой даде положителна проба, само той да бъде ваден от състава, а съотборниците му да продължават да тренират и играят.

"Ройтерс": Сигурно е! Бундеслигата се завръща след седмица

Девет кръга преди края на сезона във втория ешелон Ерцгебирге е в средата на класирането – без шансове за промоция, но и без да е застрашен от изпадане.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти