Измислиха как да мотивират съдиите в Германия

Измислиха как да мотивират съдиите в Германия

Съдиите в германския футбол останаха извън медийното внимание по време на пандемията от коронавирус. Бундеслигата беше спряна в средата на март, а реферите също ще трябва да изпълняват препоръки, съобразявайки се с мерките за сигурност при подновяване на шампионата в Германия. Наскоро „Кикер“ разкри, че никой от абитрите не е бил тестван, а ограниченият им брой може да постави на риск доиграването на сезоните в Първа и Втора Бундеслига. И все пак те ще бъдат стимулирани с по 5000 евро надбавка към основния им хонорар за всеки двубой. Отделно те си получават заплата за целия сезон.

Друг проблем може да затрудни смелия план в Бундеслигата
Друг проблем може да затрудни смелия план в Бундеслигата

 "Това е много необичайна ситуация и за арбитрите. Може да се справим само ако всички са дисциплинирани и действат според препоръките. Планирането също ще изисква много гъвкавост и сериозно търпение", категоричен е шефът на съдиите в Германския футболен съюз Луц Михаел Фройлих.

Реферите, футболистите, треньорите и всички служители в клубовете ще трябва да преминат множество тестове, които ще гарантират сигурността при провеждане на двубоите.
"Ще има специални хигиенни и медицински изисквания към реферите, помощниците и четвъртите арбитри", заяви един от ръководителите на германския футбол Кристиан Зайферт.

Всеки футболист, треньор, служител на клуб или съдия ще бъде тестван два пъти преди подновяване на шампионата и след това в навечерието на всеки от следващите мачове.Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти