Ето защо се получава това разминаване с COVID-19 в Германия

Ето защо се получава това разминаване с COVID-19 в Германия

От завръщането на германския футбол ни делят само 6 дни, ако не настъпи нещо извънредно. Така вчера стана ясно, че нови двама футболисти на втородивизионния Динамо (Дрезден) са дали положителни проби за COVID-19. Преди дни беше пък открит още един заболял в тима, заради което сега целият клуб е поставен под карантина за 2 седмици и със сигурност няма да рестатира срещите си по програма. Същото се случи по-рано и с Ерцгебиурге (Ауе).

Втори германски отбор беше поставен под карантина
Втори германски отбор беше поставен под карантина

Защо обаче всички ще бъдат изолирани, след като приетият здравен протокол за Бундеслигата гласи, че при доказването на заразен само той бива карантиниран, докато съотборниците му продължават да могат да тренират и да играят? Обяснението е, че в случая това е решение на властите в съответната провинция, в която е Дрезеден – Саксония. Канцлерът Ангела Меркел дава право на местните парламенти да се намесват, когато сметнат за необходимо. Ето защо е възможно и занапред някои отбори да бъдат изолирани изцяло, ако са налице вирусоносители.

„Понякога отговорността при такива случаи пада върху здравните власти по райони“, обясни пред ZDF изпълнителният директор на Германската футболна лига Кристиан Зайферт.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички