Федун обяви какви са загубите на Спартак (Москва)

Собственикът на Спартак (Москва) Леонид Федун обяви какви ще са финансовите загуби на клуба от кризата с коронавируса. Той призна, че не е било никак лесно футболистите да бъдат убедени да си намалят заплатите."Разбрахме се с футболистите, но преговорите бяха трудни. Трябва да е ясно, че футболът, както и всяка друга сфера от живота, се намира в тежка ситуация. Отстъпки са необходими от всички страни. Нямаме никакви доходи - нито от спонсори, нито от реклами. Така че благодарим на играчите", заяви Федун.

"Колко губи Спартак? Много. Ако говорим средно на месец, сумата е около половин милиард рубли (приблизително 5 800 000 евро). Да видим колко ще продължи карантината. Но ако до два месеца ситуацията не се промени, първенството трябва да бъде прекратено и да предоговорим условията в контрактите на футболистите", каза босът на руския гранд.

"Дали сезонът ще бъде доигран? Не знам, не знам... Големите клубове се страхуват да не загубят спонсорските си договори. В следващите два месеца футбол едва ли ще има", добави Федун.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти