Сезонът в Русия няма да бъде доигран

Сезонът в Русия няма да бъде доигран

Сезонът в Премиер лигата на Русия почти сигурно няма да бъде доигран, твърди "Спорт-Експрес". Авторитетното издание написа, че окончателното решение ще бъде обявено на 15 май на заседание на Изпълкома на Руския футболен съюз. Шефовете на централата са взели предвид мнението на повечето от клубовете в РПЛ, които са против подновяването на първенството.

Генералният секретар на РФС Александър Алаев още преди няколко дни разказа за сценария, който се обсъжда. Убедителният водач в класирането Зенит ще бъде обявен за шампион, вторият Локомотив (Москва) ще спечели директна квота за Шампионската лига, а третият Краснодар ще се включи в квалификациите на турнира. В групите на Лига Европа ще играе Ростов на Ивелин Попов, докато ЦСКА (Москва) и Динамо (Москва) ще стартират в предварителните кръгове.

Последните два отбора в класирането - Криля Советов и Ахмат, няма да изпаднат. През следващия сезон във ФНЛ - второто ниво на руския футбол, отборите ще са 18, а не 16, както досега. Съставът на дивизията ще бъде попълнен от Ротор (Волгоград) и Химки, ако получат лиценз.

Идеята за временно връщане на системата "пролет-есен" не е била одобрена от клубовете.

Още от Футбол свят

Виж всички