Първи промени в шампионския състав на Пламен Константинов

Българският специалист Пламен Константинов изведе Локомотив (Новосибирск) до първа историческа титла на Русия.

Това стана, след като “железничарите” спечелиха редовния сезон, а по-късно Всерусийската федерация по волейбол (ВФВ) прекрати шампионата в Суперлигата и обяви за крайно класирането от редовния сезон.

Пламен Константинов: При нас е по-вероятно да те изяде мечка, отколкото да се заразиш с коронавирус
Няколко дни след успеха станаха ясни и първите промени в шампионския състав на Пламен Константинов за новия сезон.
Пламен Константинов: В Новосибирск се работи за разработване на ваксина и лекарство срещу коронавируса

Двукратният световен шампион с Полша от 2014 и 2018 година разпределителят Фабиан Джизга обяви, че от следващия сезон няма да бъде част от Локомотив, след като изкара два сезона в тима от Новосибирск. Шампионите напуска и титулярният диагонал през последните два сезона Константин Бакун.

Малко след това стана ясно, че неговото място в тима на Пламен Константинов ще заеме сръбският национал Дражен Лубурич, който през този сезон бе съотборник на национала Розалин Пенчев в Белогорие (Белгород).

Очаква се още двама волейболисти да напуснат тима на шампионите: либерото Артьом Ермаков и посрещачът Павел Захаров.

Пламен Константинов и ръководството на Локомотив е подновило контрактите на 10 волейболисти от състава, който стигна до първата историческа титла на Русия: разпределителят Константин Абаев, който преди 2 сезона игра в Монтана, диагоналът Павел Круглов, посрещачите Сергей Савин, Марко Ивович и Алексей Родичев, централни блокировачи Дмитрий Щербинин, Дмитирий Лизик, Илияс Куркаев и Александър Ткачьов, както и либерото Роман Мартинюк.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти