Игор Колакович: Не съм уволнен, обстановката в Иран е сложна

Игор Колакович: Не съм уволнен, обстановката в Иран е сложна
Иран остана без селекционер
Иран остана без селекционер

Черногорският специалист Игор Колакович разкри каква е истината за раздялата с иранската волейболна федерация.

"Четиригодишният ми договор трябва да приключи на 1 септември 2020 г., след Олимпийските игри. След тази дата трябваше да се насоча към нови предизвикателства, предимно на клубно ниво. След квалификационните турнири за Олимпийските игри с щаба направихме план за новия сезон. Поради избухването на COVID-19, ФИВБ отложи Волейболната лига на нациите. Преди няколко дни Олимпийските игри също бяха отложени. Тогава стана ясно, че няма да се провеждат състезания до края на моя контракт. Г-н Амир Хошабар, тийм мениджърът на иранската федерация, обясни какви са проблемите, които имат в тези трудни времена. Обстановката след избухването на COVID-19 в Иран, както и в другите страни по света, е сложна. Бюджетът също страда от положението. Така че президентът на федерацията г-н Даварзани поиска да прекратим отношенията си по взаимно съгласие. Разбира се, аз се съгласих, защото нямаше друго разумно решение. Те ще трябва да продължат да ми плащат заплати, дори и да не правя нищо до края. Това означава, че не съм уволнен, контрактът не беше прекратен - направихме го по разумен и рационален начин заради обстоятелствата. Досега имах страхотни отношения с иранската федерация и се надявам да завърша сътрудничеството си по този начин", казва Колакович. 

Пламен Константинов и Радо Стойчев в спор кой да води националния отбор на Иран
Пламен Константинов и Радо Стойчев в спор кой да води националния отбор на Иран


Колакович бе начело на "персите" от февруари 2017 г., когато замени аржентинеца Раул Лосано. С него иранският тим спечели азиатското първенство миналата година и се класира на Олимпийските игри в Токио.

През уикенда известният колумнист Джан Лука Пазини обяви кои са претендентите за селекционер на Иран. Сред тях са и бившите старши треньори на "лъвовете" Пламен Константинов и Радостин Стойчев, както и италианците Лоренцо Бернарди и Фернандо Де Джорджи.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти