Тевес прати в екстаз Бока Хуниорс, след като измъкна титлата от Ривър Плейт

Новият шампион на Аржентина се казва Бока Хуниорс, който измъкна титлата от ръцете на Ривър Плейт в последните минути на сезон 2019/2020 година. Митичният стадион "Ла Бомбонера" изживя поредна легендарна вечер в своята история, която доведе до 34-ата титла на "генуезците". Капитанът Карлос Тевес донесе победата с 1:0 над водения от Диего Армандо Марадона Химнасия Ла Плата в мача от 23-ия последен кръг на местната Суперлига. Карлитос беше точен със силен удар в 72-ата минута, пращайки в екстаз феновете на най-обичания тим в Аржентина.

През това време лидерът до този момент в шампионата и вечен враг на "синьо-жълтите" - Ривър, стигна само до 1:1 в гостуването на Атлетико Тукуман. Хавиер Толедо даде аванс на домакините в 19-ата минута, а Матиас Суарес изравни в 35-ата минута и този резултат не се промени до последния съдийски сигнал. Така Бока изпревари "милионерите" и триумфира с 48 точки, докато "червено-белите" завършиха сезона с 47 точки, пропускайки уникален шанс да спечелят първата си титла в Аржентина от 2014 година.

Пристигането на вицепрезидента Хуан Роман Рикелме през декември се оказа ключовата за успеха на "генуезците". Легендата на клуба върна треньора Мигел Русо, с когото грандът спечели последната си Либертадорес през 2007 година. @@@ Наставникът не спечели повторния си дебют - 0:0 с Индепендиенте, а това костваше първата позиция на Бока, но поредица от шест поредни победи и един страхотен Карлос Тевес, донесоха 69-и трофей в историята на 114-годишния клуб от Буенос Айрес. @@@ Договорът на 36-годишния Карлитос изтече през декември, но Рикелме го поднови, а бившият  играч на Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ювентус вкара шест гола през последните 35 дни, като стана голмайстор на тима с девет гола, но най-важното - поведе "генуезците" към шампионската титла, която е трета за последните четири години. Бока Хуниорс детронира Расинг, който миналата година спря серията от две поредни титли на "жълто-сините". Цяла седмица в Аржентина се говори са битката за титлата, като при равен брой точки в крайното класиране Ривър и Бока трябваше да решат титлата в суперфинал на неутрален терен. Гаярдо, който се превърна в кошмар на шесткратния шампион на Южна Америка през последните години, остави всички титуляри през седмицата да почиват и тимът му падна с 0:3 на старта на Либертадорес в Еквадор от ЛДУ Кито. "Готвим се за финал с Атлетико Тукуман, а не с Бока. С Бока, когато се готвим за финал, обикновено ги бием", заяви Гаярдо преди тръгване за Тукуман. "Бока не умря в Мадрид. Бока Хуниорс е жив и искаме титлата", пък заяви Тевес, който има вече 10 трофея с "генуезците" и общо 28 в кариерата си, като единственият аржентинец с повече от него е Лионел Меси - 35.@@@

Още от Футбол свят

Виж всички