Спалети има забележки след успеха над Албания

Селекционерът на Италия Лучано Спалети имаше забележки към своите играчи, въпреки успеха с 2:1 над Албания в първия мач от Евро 2024. Наставникът не е доволен от отношението на отбора в определени моменти и от факта, че играчите му не решиха срещата, вкарвайки още попадения.

"Видях доста добри неща, но от тях няма полза, ако те не водят до нищо. Трябваше да нараним съперника си на няколко пъти, но не го направихме. Започвахме атаки, стигахме донякъде и изведнъж отново връщахме топката назад", недоволен е Спалети.

Той бе попитан дали отборът му е твърде зависим от Николо Барела и този въпрос доста го подразни: "Това е национален отбор и ние можем да се справим без всеки. Имаме 26 отлични футболисти, а не само един. Всеки от тях е важен".

След това той продължи с коментара си за мача.

"През второто полувреме Албания надигна глава, а нашите атаки бяха спирани от тяхната отбрана. Когато тръгвахме в атака, стигахме до наказателното поле, но като че ли се чувствахме твърде уверени и не довършвахме докрай нещата. Спечелихме мача, защото направихме доста неща правилно, но имаше моменти, в които можехме да потърсим нов гол, а правехме глупави грешки. Дриблирахме спокойно, все едно сме господари на терена, а това не е добре. Играехме с насмешка. Като цяло се справихме добре. Ние сме отбор и споделяме заедно това, което се случва на терена, без значение дали става дума за гол или за сгрешен пас", завърши специалистът.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички