Tech3 обяви Винялес и Бастианини за сезон 2025

Tech3 обяви Винялес и Бастианини за сезон 2025

Отборът на Tech3 ще има изцяло нов пилотски състав за сезон 2025 в MotoGP. Френският сателитен тим на КТМ днес обяви, че догодина ще разчита на Енеа Бастианини и Маверик Винялес.

За трансфера на Бастианини в Tech3 се знаеше още от миналата седмица, когато стана ясно, че той губи мястото си в заводския екип на Дукати, за сметка на Марк Маркес. Решението на Винялес е донякъде изненадващо, тъй като в момента той е пилот на Априлия и имаше реален шанс да запази мястото си в италианския тим и да си партнира с Хорхе Мартин.

В отбора на Tech3 ГасГас, който догодина ще бъде ребрандиран отново на Tech3 КТМ, Винялес и Бастианини ще разполагат със заводски подгтовени мотори RC16. Те ще оформят квартета на австрийския производител заедно с пилотите на КТМ Брад Биндър и Педро Акоста.

Неизбежното се случи: Акоста ще кара в оранжевото на КТМ догодина
Неизбежното се случи: Акоста ще кара в оранжевото на КТМ догодина

През тази година пилоте на Tech3 ГасГас са Акоста и Аугусто Фернандес. И докато Акоста напълно логично ще премине в КТМ за сезон 2025, то бъдещето на Фернандес в кралския клас е далеч от сигурно и е много вероятно той да напусне шампионата в края на годината.

„Много се радваме, че привличаме Енеа и Маверик към нашия MotoGP проект, ще има дадем пълната заводска подкрепа, за да могат те да продължат да преследват целите си и да достигнат максималното си представяне.

„Ясно е, че говорим за двама от най-бързите пилоти в света в момента. За нас е комплимент, че те се доверят на нашата първокласна операция, която сме създали заедно с Tech3. Брандингът на отбора казва всичко – време е да отвърдим името на КТМ и нямаше по-добър начин да го стори от това, да имаме Енеа и Маверик в оранжевото на Ред Бул. Ще натискаме до края на 2024 година и след това ще погледнем към тези две звезди“, заяви моторспорт директорът на КТМ Пит Байрер.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago | Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички