Гледай на живо

Евро 2024: Хърватия - Албания 2:1

Шоуто на Тамбери

Шоуто на Тамбери

Джанмарко Тамбери сътвори истинско шоу за зрителите, които бяха дошли да го подкрепят на стадион "Олимпико" в Рим по време на финала на висок скок на Европейското първенство по лека атлетика. 32-годишният скачач не изневери на стила си и бе голямата атракция на вечерта.

Нека започнем с визията му - той отново бе обръснал половината от лицето си, а другата бе оставил брадясала. Още с излизането си на стадиона Тамбери показа, че е готов да забавлява. Той се появи от тунела и веднага започна да надъхва публиката, сред която бе и президентът на Италия Серждо Матарела.

Шесто място за Тихомир Иванов на Европейското, титла за Тамбери
Шесто място за Тихомир Иванов на Европейското, титла за Тамбери

По време на състезанието шоуто на Тамбери продължи с пълна сила. Той лесно преодоля първата летва на 222 см, а малко по-късно отиде да успокои състезател, който отпадна на тази височина. След това дойде първият драматичен момент. Италианецът трудно преодоля 226 см от втория опит, но голямото треперене дойде на следващата височина от 229 см. Там той направи два неуспешни опита и изглеждаше, че ще се размине с медалите. Тамбери обаче някак успя да преодолее летвата, макар и тук да имаше драма, разклащайки я сериозно при третия си скок.

След това любимецът на домакините се отпусна и започна представлението за публиката. Тамбери прескочи от първия път 231 см, с което на практика си гарантира златния медал. Той обаче не спря дотук и направи успешни опити и на 234 и 237 см, поставяки нов рекорд на турнира. След скока си на 234 см лекоатлетът спря дъха на публиката, като се направи на контузен и започна да куцука и да се държи за крака си. Всички на стадиона изтръпнаха, притеснени, че той може да е получил травма, която да го извади от Олимпиадата. Оказа се обаче, че това е била шега от страна на Тамбери, който започна да вади пружини от обувката си, намеквайки, че те му помагат да скача толкова добре.

За финал той започна да тича от единия до другия край на стадиона, да прави селфита с феновете си, целуна приятелката си, а накрая се качи и при президента Матарела и му даде златния си медал.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички