Ясна Петрова: Ще запомня позитивната енергия и това ще ми е мотивация занапред

Ясна Петрова беше една от дебютантките в българския отбор на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Младата ни състезателка, която от няколко години тренира в САЩ, завърши 28-о място с 34:56.89 минути, а представителката на домакините Надя Батоклети спечели втората си титла тук след тази на 5000 м, като се наложи с нов рекорд на Италия от 30:51.32 мин.

“За мен е голяма чест да представям България и ми се искаше да я представя на по-добро ниво и наистина достойно. Занапред ме очаква много работа, за да мога да постигна нивото, което заслужава подкрепата от България и отборът ми в Америка. Благодаря много за всичката подкрепа и се надявам след почивка нещата да се развият по-добре.

Страхотно е да участвам на такъв форум, много ме зареди обстановката. За мен наистина е голяма чест, че представям България тук. Разбира се, разочарована съм от резултата, защото гонех нещо съвсем различно. Ще запомня позитивната енергия и това ще ми действа като мотивация занапред. Много съм горда от другите българи, които си направиха лични постижения тук и представиха държавата на високо ниво”, каза Петрова пред българските журналисти в Рим след финала на 10 000 м.

Цялото интервю с нея може да намерите във видеото.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички