Гледай на живо

Хърватия - Италия 0:0

Кристиано Роналдо за рекордите, дълголетието и шансовете на Португалия

За Кристиано Роналдо не са останали много рекорди за подобряване. Петкратният носител на “Златната топка” е рекордьор по участия на европейски първенства, мачове (25) и голове (14) на шампионата на Европа. Със стъпването си на терена в Германия той ще стане първият футболист, участвал шест пъти на финали на европейско първенство. Амбициите на 39-годишния играч обаче не спират до тук.

“Година след година винаги се опитвам да подобрявам някои неща. Винаги има място за подобрение. Мисля, че съм завършен играч, но винаги има неща, върху които мога да работя. С възрастта започваш да губиш някои качества и затова е важно да се опиташ да се адаптираш”, сподели Роналдо за UEFA.com.

Ако един играч иска дълголетие, той трябва да има силна способност за адаптиране и характеристики за адаптиране. Това се опитвах да направя. Неслучайно играя на най-високо ниво от 20 години и поддържането на това ниво е много трудно. Само с много усилия и упорит труд ще успеем да постигнем такива резултати“, допълни той.

“Всеки професионалист има собствен стил. Мисля, че в основата на лидерството е това кой си, как се чувстваш и какво си научил по време на своя път като играч. Аз се опитвам да водя по начин, който мисля, че е продуктивен. Искам да съм играч, който помага на другите - някой, към когото гледат като пример за подражание и добър професионалист. Не съм от тези, които говорят много. Вместо това обичам да показвам на терена кой съм. Когато нещата не вървят, трябва да знаеш кога да си строг и кога да ги подкрепяш. Когато нещата вървят, трябва да си с тях и да работите заедно. Мисля, че в нашия отбор има много лидери и това е една от причините да мисля, че сме страхотен национален отбор”, каза още Кристиано.

“Горд съм да съм първият играч, който ще участва на шест европейски първенства. Показва дълголетието на кариерата ми. Това обаче е само глава от историята на Кристиано Роналдо и това, което е постигнал във футбола. Щастлив съм и се чувствал привилегирован да съм тук и да помагам на националния отбор да постигне целите си. Вярвам, че този отбор ще донесе много радост на португалските фенове на Евро 2024. Надявам се този тим да спечели, защото разполага с невероятно талантлив състав.

Както знаем, само талантът не е достатъчен. Много неща са нужни, за да спечелиш голямо първенство. Ние имаме всички съставки, но ще гледаме стъпка по стъпка, мач за мач, но с вярата, че можем да спечелим. Това, което постигнахме през 2016 г., беше историческо за португалския и световния футбол. Сега сме здраво стъпили на земята, но знаем на какво сме способни”, сподели Роналдо.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички