Укротяват английските и сръбските хулигани със слаба бира

Властите в Германия се подготвят за проблеми с привържениците на Англия и Сърбия покрай двубоя между двата тима от Европейското първенство. Срещата е от група “С” и е в неделя вечер от 22:00 часа на “Фелтинс Арена” в Гелзенкирхен.

Има сериозни опасения за сблъсъци между агитките, които са прословути с невъздържаното си поведение. В тази връзка, с цел да избегнат възможността много от запалянковците да се напият, полицията е поискала на стадиона да се сервира само нискоалкохолна бира от 1%, съобщава “Скай Нюз”. Освен това се предвижда зрителите да могат да консумират бира единствено в специалните зони, където тя се продава, а не свободно на пейките.

Прогнозите са, че около 40 000 английски фенове ще пристигнат за мача, докато тези от Сърбия няма да са повече от 8000. Срещата вече е окачествена като “високорискова”, което налага допълнителни мерки за безопасност.

“И сред двете групи има хулигани - алармира главен инспектор Кристоф Бургхарт. - При сърбите има множество хулигани, а англичани, когато пият, понякога стават доста агресивни.”

Според “Гардиън” около 400-500 фенове на сръбския отбор пристигат с единствената цел да се бият с англичаните.

Очаква се всеки ден по време на еврофиналите дежурство да дават по 22 000 полицаи. Отделно 16 000 служители на реда от други страни пристигат в Германия, за да помагат.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички