Принц Уилям окуражи английските национали преди заминаването им за Германия

Принц Уилям окуражи английските национали преди заминаването им за Германия

Националите на Англия имаха специален гост преди днешното си потегляне за Германия за участието си на Евро 2024. Става въпрос за принцът на Уелс Уилям, който посети тренировъчната база “Сейнт Джорджс Парк” и държа мотивационна реч пред състава на Гарет Саутгейт. Именно британският престолонаследник е президент на Футболната асоциация, като не за първи път окуражава “Трите лъва” преди голямо първенство.

“Момчета, по пътя си мислех какво мога да кажа, което да ви помогне. Тази сутрин бях на училищно бягане с децата ми и ги попитах какво да кажа на националния тим на Англия. Най-добрият съвет, който получих, беше да ядете два пъти повече храна от обикновеното. След това си представих как тичате по терена с големи шкембета. Така че може би подложете съвета на най-малкия ми син на съмнение”, започна той с шеговит тон, след което продължи по-сериозно.

“Турнирният футбол е голяма работа. Всички вие направихте фантастичен сезон и съм гледал всеки един от вас поне веднъж през кампанията. Справихте се невероятно добре. Клубният футбол обаче приключи и идва турнирният. Както някои от вас знаят, турнирният футбол е брутален и изисква много повече от това, което вече сте дали. Имахте дълъг сезон и ще ви помоля да продължите да работите. Ще бъде трудно, ще бъде забавно, ще бъде предизвикателно. Ще бъде всичко, за което сте си мечтаели, носейки фланелката на Англия. Ще ви е необходим целият опит, който сте придобили от клубния футбол”, продължи принц Уилям, който е фен на Астън Вила.

“Най-доброто нещо, което съм научил от срещите ми с вас през годините и от всяка съблекалня на Англия, в която съм бил, е задружността. Това, което Гарет ви е предал през годините. Наистина усещам, че вие сте колектив, че играете и се борите един за друг и че наистина ви е грижа за фланелката, която носите. Просто искам да знаете, момчета, колко много означава за всички тук да излезете там, да дадете всичко от себе си и да играете за фланелката си, един за друг и за страната ви, защото всички са зад вас и ги е грижа за това какво ще направите”, каза още шефът на ФА.

“Също така трябва да знаете, че английският тим има мишена на гърба си. Всеки иска да ни победи. Вие, момчета, имате целия талант на света. Вие сте чудесен състав, но само талантът няма да ни спечели турнира. Каквото и да правите, възползвайте се от опита от други аспекти на живота ви: израстването, други вдъхновения, роднини, каквото и да е. Вкарайте го това у вас сега, надградете го и се надъхайте, защото никога не знаете кога ще ви потрябва. Желая ви всичко най-добро. Ще гледам всеки един мач. Няма да казвам какво правя вкъщи, защото има медии в стаята сега, но ние влагаме голяма енергия в това. Желая ви голям късмет, момчета”, завърши той.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички