Кейн: Имаме достатъчно опит

Половината от състава на Англия, който Гарет Саутгейт събра за Европейското първенство, никога не е играл на голям турнир, но капитанът Хари Кейн заяви, че всеки повикан има достатъчно опит, за да се представи на успешно ниво на турнира. Хари Магуайър, който има 63 мача за Англия, както и Джак Грийлиш с 36, не бяха включени във финалната група от 26 човека за първенството от 14-и юни до 14-и юли.

"Мисля, че имаме повече от достатъчно опит. Специално искам да подчертая, че достатъчно играчи са участвали на най-високо ниво, в международни мачове – на два или три турнира. Винаги ще има нови играчи, които заслужават да бъдат тук. Така че това не е проблем. За момчетата, които пропускат първенството, искам да кажа, че наистина е тъжно да ги гледаш как си тръгват от лагера. Но в крайна сметка това е, което получаваш, когато играеш за Англия. Има го. Мениджърът взима решенията. Казахме си, че всеки, който е тук, е спечелил мястото си. Всеки носи нещо различно в отбора и ще имаме нужда от всичките 26 играчи, ако искаме да постигнем успех", заяви Кейн.

Нападателят на Байерн (Мюнхен) имаше проблеми с контузии в гърба в края на сезона, но се завърна на терена с екипа на Англия при победата над Босна и Херцеговина с 3:0 в началото на седмицата и поражението от Исландия преди няколко дни с 0:1.

Всичко при мен е наред. Планът беше да играя 60 минути срещу Исландия. Да ви кажа, доволен съм много от лагера. Направих няколко дни тренировки с увеличаващо натоварване и играх 30 минути срещу Босна и Херцеговина. След това още няколко дни тренирах и поиграх 60 минути срещу Исландия. Вече мога да кажа, че наистина се чувствам в добра форма, готов съм за Европейското първенство", заяви Кейн, който за момента изглежда, че ще бъде подкрепян от Оли Уоткинс, ако не се чувства в най-доброто си състояние.

Англия започва участието си на Евро 2024 на 16-и юни срещу Сърбия. Другите два отбора в група С са Словения и Дания.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички