Саутгейт коментира провала преди Евро 2024 и освиркванията на феновете на "Уембли"

Саутгейт коментира провала преди Евро 2024 и освиркванията на феновете на "Уембли"

Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт заяви, че не обвинява феновете за освиркванията след снощната загуба с 1:0 от Исландия на “Уембли”. Това бе последна контрола на “трите лъва” преди отпътуването на тима в понеделник за Евро 2024. Треньорът призна, че неговите футболисти не са се справили достатъчно добре пред противниковата врата.

“Напълно разбирам освиркванията. Не играхме достатъчно добре и не създадохме достатъчно положения пред вратата на противника, за да държим развълнувани феновете. Имахме няколко много, много добри положения, които в друг ден можеха да бъдат реализирани. Това щеше да промени мача и да повлияе на увереността на противника, но също така можеше да скрие недостатъците, които показахме. Научих много от този мач и не се притеснявам от реакцията на феновете, те правят огромна разлика, когато ги имаш на своя страна. Трябва да приемем тяхната реакция,” започна Саутгейт.

Англия се изложи на "Уембли" в генералната репетиция за Евро 2024
Англия се изложи на "Уембли" в генералната репетиция за Евро 2024

Той демонстрира по-сериозно притеснение по отношение на пресирането на противника и демонстрираното с топка в крака от неговите играчи.

“Трябва да играем по-добре, да пресираме, а точно това не правехме тази вечер. Играхме твърде широко, противникът зададе твърде много въпроси, на които не успяхме да отговорим. Няма значение колко талант имаш, когато владееш топката, ако тя не е в теб. Уверен съм, че ще бъдем по-добри, отколкото бяхме тази вечер. Днес излязохме с много млад отбор и не можахме да отговорим физически. Направихме шест смени, но бих искал да можехме да направим повече, тъй като бих пуснал още няколко играчи, които да запишат минути. Притеснен съм от продължаващите промени с контузии, защото имаме много проблеми и не можем да скрием този факт. Ясно е за всички. Въпреки това можем да сме по-добри, отколкото бяхме тази вечер, трябва да сме компактни, да пресираме по-добре и да се възползваме от шансовете си,” завърши Саутгейт.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички