Джон Хигинс взе "реванш" срещу Рони О'Съливан в шоуто им в София

Джон Хигинс надделя с 5:4 над Рони О'Съливан във втората шоу вечер между двамата снукър великани на българска земя - този път в София. В Пловдив вчера Ракетата спечели с 5:3, а сега Вълшебника от Уишоу излезе победител, но и двамата бяха главни герои за многобройната публика в столицата.

20 Демонстративен мач по снукър между Рони О'Съливан и Джон Хигинс

Рони и Джон направиха един демонстративен фрейм на двойки съответно с Велиан Димитров и Максим Костов В София честта да са в тандем с легендите ще имат Братислав Кръстев (с Хигинс) и Виктор Илиев (с О'Съливан)- треньори в Национална снукър академия и един от най-успешните български играчи. Ракетата направи серия от 90 и остави последната червена с комбинации за Илиев, който довърши сенчъри брейка от 101 точки. Братислав и Виктор довършиха битката по последните цветове, като Брандо реализира розовата и черната за край на този демонстративен фрейм по двойки.

Началото на демо мача бе дадено в 20 часа, а преди това - както вчера в Града под тепетата - Ракетата и Вълшебника от Уишоу проведоха 30-минутна среща с феновете, които са си закупили ВИП билети.

Съдии на демонстративния мач в София бяха Красиана Димитрова, Цветелина Минкова и Христо Иванов.

Можете да гледате мачовете на Рони О’Съливан с Джон Хигинс на живо в Youtube канала на Sportal.bg.

Първи фрейм между Рони и Хигинс

Хигинс направи брейк от 40, като се движеше в график за максимум, но пропусна червена за среден джоб и остави масата на О'Съливан, който веднага с кенън-шот си подсигури отлична позиция. Той направи обаче неочакван пропуск, а Вълшебника от Уишоу с мини-серия от 28 си подпечата фрейма - 0:1.

20 Демонстративен мач по снукър между Рони О'Съливан и Джон Хигинс

Втори фрейм

За първи път от общо до този момент десет фрейма изиграни между двамата се създаде ситуация за по-ниски точкови серии и съответно по-търпеливо начало. Хигинс обаче в типичен стил изгради сложен брейк, докато "подреждаше масата", като се справи толкова впечатляващо, че можеше да атакува сенчъри. Това не се случи, но и 92 на една щека му бяха напълно достатъчни за 0:2.

20 Демонстративен мач по снукър между Рони О'Съливан и Джон Хигинс

Трети фрейм

Хигинс заплаши да се откъсне още повече в резултата, но брейкът му спря на 39, а масата беше предоставена на О'Съливан, който разчисти с разнообразни и ефективни удари на стойност 89 за 1:2.

20 Демонстративен мач по снукър между Рони О'Съливан и Джон Хигинс

Четвърти фрейм

Хигинс започна със страхотна дълга червена, но направи пропуск по последващата рутинна черна от оригиналната позиция. Рони се опита да направи атрактивен брейк само с пласиране по черна, но трябваше да спре на 32. Шотландецът намали изоставането си до само 32-20, а след флук на Рони стана ясно, че фреймът ще е първият истински фрагментарен в мача. Интригата обаче беше до последно, а подредбата на топките отново беше нетрадиционна и само показа майсторството на играчите, които се справиха с нея. Рони получи бурни аплодисменти при печелившото разчистване от предпоследните три червени до последната кафява - 2:2.

20 Демонстративен мач по снукър между Рони О'Съливан и Джон Хигинс

Пети фрейм

При само 17 в актива на О'Съливан се отвори възможност за Хигинс да подхване солиден брейк и той не разочарова - 73 на една щека за повеждане с 2:3.

Шести фрейм

Хигинс се спря на 25, а оттам Рони се развихри между топките - серия от 74 за 3:3.

Седми фрейм

Хигинс трябваше да се задоволи само с халф-сенчъри от 50, защото не беше възнаграден с лесни топки при двата си кенън-шота. Двамата започнаха да редуват единични вкарвания със сейфти удари, преди шотландецът да покаже класата си с удължителя и да си реализира фрейм-бола - 3:4.

Осми фрейм

Тотално разчистване на стойност 127 маркира първия сенчъри брейк за вечерта в актива на Ракетата и вкара мача в решителна партия.

Девети фрейм

Хигинс първи се възползва от шанса си да наниже комбинации на зеленото сукно и дори още на 30-ата точка от брейка му той изглеждаше като атака за ново сенчъри. Мачболът беше реализиран, а шотландецът узакони победата си с фантастична серия от 84 за 4:5.

Вчера Ракетата победи с 5:3 своя знаменит опонент, като направи два сенчъри брейка, а във всяка партия имаше серия от над 50 точки. Двамата поддържаха страховито висок стандарт на брейк-билдинг, за да доставят максимално удоволствие на зрителите в залата и тези, гледащи онлайн.

Рони О'Съливан надви Джон Хигинс в голямо снукър шоу в Пловдив
Рони О'Съливан надви Джон Хигинс в голямо снукър шоу в Пловдив

Олимпийската легенда Николай Бухалов и кметът на Пловдив Костадин Димитров участваха в церемонията по награждаването в Града под тепетата, заедно с президента на Българска снукър федерация Олег Велинов, без когото гостуванията на суперзвездите у нас нямаше да е възможно. Сега в София се очаква специалното присъствие на кмета Васил Терзиев.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Борислав Цветанов

Още от Снукър

Виж всички