Рони О'Съливан надви Джон Хигинс в голямо снукър шоу в Пловдив

Рони О'Съливан надви Джон Хигинс в голямо снукър шоу в Пловдив

Рони О'Съливан и Джон Хигинс зарадваха над 1000 зрители в Пловдив, а Ракетата спечели с 5:3 и направи два сенчъри брейка. Гения от Чигуел и Вълшебника от Уишоу ще направят демонстративен мач в събота от 20 часа и в зала "Левски София" в столицата.

Можете да гледате на живо мача на Ракетата срещу Вълшебника от Уишоу в София в YouTube канала на Sportal.bg, както и пълен запис от дуела им в Пловдив.

Началото бе дадено, а преди двамата великани да се изправят един срещу друг, направиха мач на двойки с български партньори - тандемът О’Съливан и Велиан Димитров срещу Джон Хигинс/Максим Костов. Великият шотландец първи получи шанс да се развихри между топките и направи решителен брейк от 92 точки, с който за няма и 10 минути заслужи победата на Хигинс/Костов. Велиан все пак реализира предпоследната червена, тъй като беше подканен от Рони да го направи, а пловдивчанинът комбинира и с черна. Костов също вкара червена, за да направи резултата 93:14. Българите си размениха по един флук, а със страхотна черна Димитров сложи край на мача, който все пак българо-шотландският тандем спечели със 116:23.

Сред популярните фенове в зала "Колодрума" е двукратният олимпийски шампион Николай Бухалов, който заедно с кмета Костадин Димитров участва в церемонията по награждаването. Легендата на ЦСКА Велизар Димитров пък и сега изгледа шоуто на живо, като не пропуска от години най-големите снукър събития в България и чужбина.

Първи фрейм между Рони и Хигинс

Хигинс имаше първата възможност и в този вече "официален" фрейм, но стигна само до 23 точки, а впоследствие топките се разпределиха доста благосклонно за О'Съливан. Той направи хубав брейк от 49, а при оставащи три червени на масата се върна Вълшебника от Уишоу. В крайна сметка обаче Рони разчисти оставащите 1-точкови топки, а също и цветовете, за да поведе с 1:0.

Втори фрейм

Със сенчъри брейк от 103, който обра овациите на публиката в зала "Колодрума", Ракетата поведе с 2:0.

Трети фрейм

Хигинс подобаващо отговори на предизвикателството и дори направи опит за максимален брейк, който някои зрители отбелязаха като потенциална възможност още след третата комбинация червена-черна. Вълшебника от Уишоу не можа да го постигне, но с брейк от 87 намали изоставането си на 2:1.

Четвърти фрейм

Този път на две щеки О'Съливан трябваше да си осигури фрейма - първо с поредица от 28, а после с по-солиден брейк от 85, повеждайки с 3:1 преди 15-минутна пауза.

Пети фрейм

Петият фрейм имаше потенциала да се окаже фрагментиран, защото и двамата редуваха визити в началото му, без да направят сериозна точкова серия. Хигинс обаче пое контрола впоследствие и с халф-сенчъри брейк вече беше разчистил червените. Вълшебника от Уишоу продължи високото темпо и класен брейк-билдинг, като със 76 намали на 3:2.

Шести фрейм

Хигинс очевидно се чувстваше прекрасно след паузата и не остави шанс на О'Съливан да "помирише" добра позиция на масата. Той за малко не направи нов сенчъри брейк, но и серията му от 90 беше на високо ниво и резултатът беше изравнен - 3:3.

Седми фрейм

Рони направи първата си комбинация от доста време и дори подхвана брейк, като желанието му беше да остане до черната топка, макар кенън-шотът му да не се получи идеално. При 17 на сметката си той направи фаул и "подари" 4 точки на Хигинс. Независимо от това, отново Ракетата беше действащият на зеленото сукно и с втори атрактивен сенчъри брейк от 110 си върна аванса - 4:3.

Осми фрейм

Първата сейфти битка се прояви в осмия фрейм, след като през предишните седем двамата великани демонстрираха изумителен брейк-билдинг. Лекотата на вкарването и на двамата обаче не изчезна дори с напредването на часовника, а О'Съливан показа класата си с разнообразие от изпълнения - 55 точки и 5:3 за Рони.

Зала “Колодрума” в Града под тепетата бе арена на мача днес, а в столицата шоуто е също в 20 часа на следващия ден 8 юни (събота) в зала “Левски София”.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички