Верстапен с предложение тип Mario Kart за новите правила

Верстапен с предложение тип Mario Kart за новите правила

Трикратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен направи едно предложение тип Mario Kart, свързано с новите технически правила, които ще влязат в сила във Формула 1 през 2026 година.

ФИА представи по-леките и по-маневрените коли за сезон 2026 във Формула 1
ФИА представи по-леките и по-маневрените коли за сезон 2026 във Формула 1

Нидерландецът говори за активната аеродинамика и новата система за изпреварване MOM (Manual Override Mode), които ще са част от новите правила. Пилотът на Ред Бул обясни, че не знае какъв ще е техничят ефект върху битките на пистата, но се пошегува, че може би препятсвият, каквито има в популярната видео игра, няма да за излишни, за да направят състезанията по-интересни.

От ФИА обясниха защо махат DRS от Формула 1
От ФИА обясниха защо махат DRS от Формула 1

„Това, което те са направили, е да променят малко начинът, по който се използва енергията на правите. С направата на повече симулации всеки ще придобие по-добра представа как да бъде най-ефикасен.

„С активната аеродинамика те се опитват да заобиколят проблема с връщането на предавките на правите, но ако това е нещо, което се контролира, то ще е еднакво за всички. Не знам колко ефективен ще бъде MOM, тъй като все още не съм го изпробвал. Може би ще ни трябват банани (препратка към играта Mario Kart и едно от най-популярните препятствия в нея).

„Ако MOM работи добре той ще работи, но сега ми е трудна да преценя, защото не знам колко лесно ще е следването в завоите, колко голямо ще е ускорението и колко бързо ще се зареждат батериите. Има много неща, които тепърва трябва да разбера, не само аз, това важи за всички, които създават колите и тълкуват правилата. Всичко ще сработи добре, но определено ще е по-сложно“, каза Верстапен пред медиите преди Гран При на Канада.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички