Три финала за българските атлети пред погледа на Стефка Костадинова

Три финала за българските атлети пред погледа на Стефка Костадинова

България започна отлично представянето си на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Още в сутрешната сесия на първия ден трима родни състезатели се класираха за финалите в своите дисциплини.

Пред погледа на световната рекордьорка в скока на височина Стефка Костадинова, която постави върховото си постижение на планетата именно на “Олимпико” през 1987 г., място сред най-добрите на континента намериха Александра Начева и Габриела Петрова в тройния скок и Божидар Саръбоюков в скока на дължина.

Начева подобри личния си рекорд в дисциплината и с 14.29 м постигна най-добрия резултат в квалификациите на троен скок днес, а Петрова се класира за финала с 13.86 м. Саръбоюков също се справи с квалификационната норма от 8.00 м и с 8.04 м си гарантира място сред най-добрите 12 на континента.

Костадинова подкрепи българските атлети от трибуните в компанията на президента на Българската федерация по лека атлетика Иван Колев и на част от треньорите и останалите родни състезатели, които наблюдаваха отблизо квалификациите днес.

Снимки: списание “Атлетика” и БФЛА

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички