Гледай на живо

Стипич призна за Георги Минчев: Гледаме и други български футболисти - това е идентичността на ЦСКА

Начева: Дошла съм за медал

Световната шампионка в тройния скок за девойки от 2018 г. Александра Начева подобри за втори път личния си рекорд в рамките на няколко седмица и се класира за финала на Европейското първенство в Рим с 14.29 метра, което беше и най-добрият резултат в квалификациите. Така пловдивчанката ще скача в битката за разпределението на медалите на 9 юни в 22:04 часа българско време заедно с другата българка в дисциплината Габриела Петрова, която също намери място сред най-добрите 12.

“Доволна съм, но виждам, че мога още. Не мога да се радвам предварително, защото това е само квалификация. Радвам се, че от втори опит успях да я покрия и да мина на финал. За момента съм лидер след квалификацията, но по-важно е какво ще направя на финала. Не искам да се отпускам и да се радвам. Личен резултат е, но ще видим след два дни какво ще стане.

Posted by СКЛА Ботев Пловдив on Friday, June 7, 2024

С треньора сме се разбрали, че без нерви не може - няма да стане без такива моменти, но това ми дава хъс и мотивация. Аз не мога без нервни състояния.

Два лични рекорда - малко е клише, но наистина не мога да ви опиша каква радост изпитвам, че съм на такива резултати. Има моменти през тези години, в които съм си мислела, че няма да се върна тук. Всички ми казваха, че “където е текло, пак ще тече”. През всичките тези години не съм спирала да тренирам и да се напъвам по същия начин, но всички тези страдания и мъки, две операции, последни места фалове, през много неща сме минали, но най-накрая дават резултат и се радвам, че отново съм в челните позиции на Европа. Живот и здраве, се надявам да се класирам за Олимпиадата и да представя и там страната си успешно. Емоционално ми е последните две-три седмици. На финала искам четно число, надявам се отново на лично постижение. Идвам за медал - за това съм дошла.

Мисля, че все още на този подиум никой не се усеща никак - направих си лично постижение, видя се. На мен лично ми допада - на загрявката направих един стабилен и хубав опит и мисля, че на финала трябва да го повторя отново. Тогава няма да имам проблем. Ту се получава, ту не се получава”, каза Начева пред българските журналисти в Рим минути след класирането си за финала.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Sportal.bg

Още от Лека атлетика

Виж всички