Опитен италианец поема женския отбор на Дея спорт

Опитен италианец поема женския отбор на Дея спорт

Опитен треньор с богата визитка поема женския отбор на Дея спорт (Бургас) за новия сезон. Това е италианският специалист Лука Секи.

Последно 49-годишният италианец води два национални отбора от женското направление в Израел. Преди това Секи е бил начело на тима Академия Нетания, а преди "израелския" си период работи с женски отбори от Серия В1 и А2 на родината си.

Специалистът има във визитката си и три години като селекционер на женския национален отбор на Албания (2019-2022). А година преди това извежда Реале Мутуа Фенера (Киери) до промоция за Серия А1. През 2017-а пък води националния отбор на Италия за девойки до 19 години. Зад гърба си има и няколко сезона с тимовете на Мондови, Соверато и Олбия. Кариерата му като треньор започва във Фрозиноне в Серия В1.

"Проектът за женския тим на Дея е предвиден между три и пет години, за да се получат резултати. Имаме перспективни състезателки от нашата школа, ще изграждаме младите ни попълнения. Естествено ще има и опитни волейболистки, покрай които младите да се развиват. Имаме стремеж да играем съвременен волейбол. Нивото в българското първенство е ниско. Виждаме това по участията на нашите отбори в Европа. Че сме далеко се вижда и от представянето на шампионките ни. Нашите амбиции и цели са това да се промени", каза президентът на клуба Александър Маджуров за BGvolleyball.com.

Славия се справи с Дея и е последният полуфиналист
Славия се справи с Дея и е последният полуфиналист

С трансфера на Лука Секи Дея спорт показва амбициите си в женското си направление и желанието за развитие в следващите години. През дебютния за Дея сезон 2023/2024 волейболистките на бургаския тим завършиха на 5-о място в "Демакс" лигата.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички