Бленджини: Трябва да играем смело и да няма празни погледи! Това не е битка, това е война

Бленджини: Трябва да играем смело и да няма празни погледи! Това не е битка, това е война

България започна с поражение с 0:3 (21:25, 24:26, 14:25) срещу олимпийския шампион Франция в първия си мач от Лигата на нациите по волейбол за мъже.

В Анталия (Турция) воденият от селекционера Джанлоренцо Бленджини, който направи официален дебют, не успя да се противопостави на "петлите", които отново демонстрираха сериозната си класа без да играят на върха на възможностите си.

България бе равностойна два гейма на олимпийския шампион Франция, но стартира със загуба във VNL
България бе равностойна два гейма на олимпийския шампион Франция, но стартира със загуба във VNL

"Представянето ни не беше добро. Да, това беше първи мач за много от моите момчета. Това беше великолепна възможност за тях да покажат своите качества. В предишните сезони те са били по-често на резервната скамейка и нямат никакъв опит. Това беше страхотна възможност да се учат, да видят, но очаквах подобрение. Ако ти си способен да израстваш по време на мачовете, в края им ще вземеш нещо повече. Краят на втория гейм беше не само ключов за мача, а ключът към израстването да преминеш на следващото ниво. Надявам се те да разберат това, защото първите два гейма показахме добри неща. Трябва да се фокусираме върху представянето ни, не само върху нашия стил на игра, върху който работихме през последните 15 дни. Трябва да изберем 1-2-3 неща и да се опитаме да ги подобряваме по време на турнира, да не мислим прекалено много върху други аспекти, а да се фокусираме върху тези неща. И аз очаквам точно това все повече и повече във всеки следващ мач, защото ни очакват подобни съперници като олимпийския шампион. Трябва да играем смело и да няма празни погледи. Трябва да се подобряваме, трябва да мислим. Когато сме способни да решаваме как можем да направим точката в края, дори тогава се научаваш, подобряваш и минаваш на следващото ниво”, заяви селекционерът на България Джанлоренцо Бленджини. 


"Да, много съм емоционален по време на мачовете, но момчетата трябва да следват това поведение, защото това не е битка, това е война когато сме на терена. В началото играят добре, но въпросът е да продължаваме да се подобряваме и всеки ден да добавяме нещо повече", каза още селекционерът на България.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Борислав Цветанов

Още от Волейбол

Виж всички