Ситуацията между Лапорта и Чави изглежда непоправима, твърди журналист

Напрежението в Барселона продължава да ескалира и става все по-вероятно Чави да бъде уволнен от поста старши треньор на тима едва 16 дни, след като двамата с Жоан Лапорта застанаха пред медиите на официална пресконференция и заявиха, че ще продължат заедно и през следващата година. Тази сутрин някои от най-близките медии около каталунците вече обявиха, че Лапорта е бесен на наставника след вчерашните му изказвания, че в момента този отбор няма потенциала да се съревновава с Реал Мадрид. Те дойдоха и след атаката на бившия кандидат за президент и конкурент именно на Лапорта - Виктор Фонд, който също нападна много остро управлението на клуба.

Пореден обрат в Барселона: Лапорта уволнява Чави, бесен му е
Пореден обрат в Барселона: Лапорта уволнява Чави, бесен му е

Популярният испански журналист Жерар Ромеро също потвърждава, че ситуацията между Чави и Лапорта е изключително напрегната в момента и изглежда непоправима.

“Има огромен гняв в обкръжението на Чави, той се чувства притиснат в ъгъла. Хора около него споделят, че никой не е говорил с някой от тях лице в лице. Самият Чави иска Лапорта да говори с него лице в лице, а не да се доверява на публикации в медиите. Самият аз имам чувството, че ситуацията е непоправима,” заяви Ромеро, който е сред най-близките до Барселона журналисти.

Различни медии пък вече уверяват, че при уволнение на Чави той ще бъде заменен със сигурност от наставника на втория отбор Рафаел Маркес. По този начин шефовете на каталунците ще си спестят евентуална сага около търсенето на нов наставник.

Очаквана победа за Барселона, неочакван герой на вечерта
Очаквана победа за Барселона, неочакван герой на вечерта
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички