Ясна е причината за смяната на състезателния инженер на Леклер

Влошените отношения на звездата на Ферари Шарл Леклер с неговия състезателен инженер Шави Маркос са довели до преместването на Маркос на друга позиция в „другите важни програми на компанията”. Тази информация се появи в италианските медии броени дни преди домашното за Ферари състезание на „Имола”.

Леклер и Маркос работят заедно във Формула 1 от 2019 година насам, но според Алесандра Ретика от вестник La Reppublica, в последните години „на няколко пъти, както и в Маями, Леклер не е бил напълно доволен от работата си с инженера и управлението на състезанието му от бокса.”

Какви ще са промените по колата на Ферари за “Имола”?
Какви ще са промените по колата на Ферари за “Имола”?

„Изглежда, че между двамата се е появило изнервяне и напрежение, както стана и миналата година в Остин, когато Леклер толкова се ядоса, че удари няколко пъти с юмрук по волана след ожесточена размяна на реплики с Маркос – допълни Ретика. – Тази година в Китай, отново се появи напрежение, след като Маркос предложи на Леклер да се върне към предишни свои траектории в отделни участъци на пистата в Шанхай. А пилотът отвърна по радиото, че не разбира какво точно инженерът от него.”

Шарл Леклер ще има нов инженер от “Имола”
Шарл Леклер ще има нов инженер от “Имола”

Сега мястото на Маркос се заема от Бриан Бози, който до Маями беше инженер по представянето на колата му.

Вариантите пред Карлос Сайнц неприятно намаляват
Вариантите пред Карлос Сайнц неприятно намаляват
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти