Адвокатът на Хейни иска резултата от двубоя с Гарсия да бъде обърнат

Адвокатът на Хейни иска резултата от двубоя с Гарсия да бъде обърнат

Екипът от адвокати на бившият абсолютен световен шампион в лека категория в профи бокса Девин Хейни е подал иск към Спортната комисия на щата Ню Йорк резултатът от дувбоя с Раян Гарсия да бъде обърнат, а последният да бъде наказан.

Причината за това искане е положителния допинг тест на Гарсия и провала на калифорниеца ан официалното претегляне.

Един от адвокатите на Хейни, Пат Инглиш, е подписал писмо от осем страници до двама директори на спортната комисия, в което разяснява защо иска клиентът му да бъде обявен за победител в двубоя от 20-и април в “Barclays Center” в Ню Йорк Сити.

Припомняме, че след 12 рунда бокс в Голямата ябълка Раян Гарсия спечели единодушно съдийско решение. 26-годишният боксьор прати Хейни в нокдаун три пъти по време ан двубоя.

Сензация в Ню Йорк! Гарсия детронира Хейни с три нокдауна!
Сензация в Ню Йорк! Гарсия детронира Хейни с три нокдауна!

“Има петно върху статистиката на г-н Хейни. Той е бил поставен в небезопасна ситуация от Комисията на Ню Йорк. Битката няма как да е официално, след като са били използвани забранени субстанции и г-н Гарсия признава, че нарочно не е бил в категория, за да има нечестно преимущество”, пише се в писмото. В официалната комуникация се допълва, че липсата на претегляне в деня на двубоя означава, че Гарсия е имал още по-голямо преимущество в теглото в деня на битката и затова екипът на Хейни иска победата да бъде отсъдена в негова полза.

Хванаха с допинг Раян Гарсия
Хванаха с допинг Раян Гарсия

Самият Раян Гарсия твърди, че е приел “замърсена” добавка и не е използвал допинг умишлено. Очаква се около 22-и май резултатите от неговата проба “Б” да бъдат публично обявени и да се разбере ще бъде ли наказан спортистът.

“Представители на г-н Гарсия твърдят, че намереният остарин в пробите му е само в малки остатъчни количества. Пробите показват обаче, че количеството е в 35-60 пъти по-голямо от това, което е позволено според юрисдикцията да бъде определено като остатъчно вещество”, допълва се още в писмото от Пат Инглиш.

Макгрегър също разкритикува Гарсия 
Макгрегър също разкритикува Гарсия 
Следвай ни:

Още от Бойни спортове

Виж всички