Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Сензация в Ню Йорк! Гарсия детронира Хейни с три нокдауна!

Сензация в Ню Йорк! Гарсия детронира Хейни с три нокдауна!

Раян Гарсия шокира света с победа над Девин Хейни. Американецът с мексикански корени надделя с неединодушно съдийско решение (112-112, 114-110, 115-109) след 12 рунда битка в "Barclays Center" в Ню Йорк Сити.

Гарсия отбеляза три нокдауна в рамките на двубоя. С този успех боецът с прякор Светкавицата се превърна в първия боец с победа над Девин Хейни при професионалистите. Въпреки победата, Раян Гарсия няма да получи пояса на Световния боксов съюз в категория супер-лека, тъй като не се справи с официалното претегляне преди битката.

След края на срещата и двамата боксьори дадоха съгласието си на ринга да изиграят реванш в бъдеще.

Ето как се разви двубоя рунд по рунд.

Рунд 1: Гарсия започна агресивно в типичен негов стил. Той разклати Хейни с мощно ляво кроше още в първата минута, но възпитаникът на Бил Нейни оцеля и запази самообладание. 25-годишният боксьор си върна контрола на двубоя и завърши рунда по-добре с няколко силни прави удара с предната ръка.

Рунд 2: Хейни започна по-добре със силни прави удари и комбинации в тялото и главата на съперника му. Гарсия нямаше толкова експлозия в атаките, а Хейни показа добри реакции и отпуснато движение на ринга.

Рунд 3: Гарсия включи в обръщение и дясната си ръка и вкара няколко силни ъперкъта и прави удари. Въпреки това, бе очевидно, че американецът с мексикански корени продължава да търси нокаута с лявото кроше. Защитата на Хейни бе на ниво и този рунд. В последната минута Хейни разклати Гарсия с ляво кроше и така си заслужи рунда в съдийските карти.

Рунд 4: В тази част клинът започна да бъде все по-често явление. Бойците не искаха да пуснат центъра на ринга и се сблъскаха в близка дистанция на няколко пъти. В клинча Гарсия бе по-активен, но не успя да нанесе значителни щети. Последните тридесет секунди Гарсия започна да се движи встрани и с гръб към въжетата, докато Хейни го пресираше.

Рунд 5: Натискът на Хейни се усилваше. Калифорниецът вдигна темпото, но движението на Раян по краищата на ринга не му позволи да нанесе силни точни удари. Претендентът също не успя да отбележи точни удари.

Рунд 6: Гарсия натисна газта и започна този рунд с лавина от удари. Хейни отстоя и под този обстрел от крошета и ъперкъти и показа с усмивка, че не е наранен. Гарсия започна да използва все по-често Гард със свалена предна ръка (shoulder roll) и това доведе до още клинч. 

Рунд 7: Девин Хейни падна в нокдаун в първата минута след ляво кроше. Той се изправи и оцеля в следващата минута с няколко клинча. На няколко пъти Хейни падна на земята след клинчовете, но съдията не отчете тези случаи като нокдаун. На Гарсия бе отнета точка, тъй като удари съперника си след команда “Брейк!” от рефера.

Рунд 8: Хейни вече не се движеше със същата увереност на ринга, както преди нокдауна. Краката на боеца от Сан Франциско не бяха толкова активни и той увисваше с горната част на тялото си след ударите. Беше очевидно, че той все още не е възстановен напълно след фиаското миналия рунд. Въпреки това, той показа шампионско сърце и не спираше да върви напред и да пресира Гарсия.

8 Раян Гарсия сломи Девин Хейни с мощни леви крошета

Рунд 9: Двамата класни боксьори се разиграха и започнаха да атакуват още по-безмилостно и ожесточено. Хейни се придържаше към плана с пресата и атакуваше тялото на Гарсия доста по-активно. След този рунд бе отчетено, че все пак Гарсия има повече отбелязани удари.

Рунд 10: Хейни падна в още един нокдаун. Той се изправи и се втурна в търсене на отмъщение, но така и не успя да намери точния удар. В последната минута Гарсия отново разклати Хейни с ляво кроше, но шампионът остана на крака.

Рунд 11: В предпоследния рунд Гарсия бе по-свеж и по-доминантен. Той отбеляза няколко силни попадения с прави удари със задната ръка, а третият нокдаун дойде веднага след това с ляво кроше. Хейни оцеля и в този рунд.

Рунд 12: Гарсия знаеше, че води в съдийските карти и игра по-умно и с по-малко рискове този рунд. Все пак, той показа, че е шоумен и изигра последните тридесет секунди със свалени ръце и с изплезен език към Девин Хейни.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти