Собственикът на Интер честити Скудетото на тима само от разстояние

Президентът на Интер Стивън Жанг отбеляза спечеленото вчера 20-о Скудето с видео в социалните мрежи, с което честити юбилейния трофей на тима и футболистите. Спечелването на титлата бе още по-специално за всички, които са свързани с тима, тъй като стана след триумф с 2:1 над градския съперник Милан.

Интер спечели 20-ото си Скудето по мечтан начин с триумф в дербито с Милан
Интер спечели 20-ото си Скудето по мечтан начин с триумф в дербито с Милан

Китаецът обаче нямаше възможност да присъства лично на “Джузепе Меаца” поради продължаващите си вече повече от година финансови и правни проблеми с италианските съдилища. Съвсем наскоро той бе осъден от Апелативния съд в Милано, който се произнесе в полза на China Construction Bank Asia Corporation за сума от 320 милиона евро плюс лихва, която Жанг трябва да плати. Въпреки че поне за момента той не е застрашен от лично преследване от властите поради присъдата, той не посещава тима в последно време.

Наскоро китайският бизнесмен успя да си гарантира оставането в Интер, което бе поставено под сериозна въпросителна, след като успя да договори заем на стойност 400 милиона евро от американския инвестиционен фонд Pimco, с който ще погаси задълженията си към друг фонд - Oaktree. В противен случай той щеше да загуби собствеността над “нерадзурите”.

Стивън Жанг намери спасителен план и ще остане собственик на Интер
Стивън Жанг намери спасителен план и ще остане собственик на Интер
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички