Сайнц: „Сахир” е най-подходящата писта за Ред Бул

Карлос Сайнц с Ферари завърши най-близо до двамата пилоти на Ред Бул на първите две места на финала на Гран При на Бахрейн вчера, като Макс Верстапен победи с над 20 секунди съотборника си Серхио Перес. Испанецът посочи, че това трасе е може би най-удобното за Ред Бул за целия сезон и очаква разликата на другите писти да е по-малка.

„Не забравяйте, че предсезонните тестове бяха тук и вече видях, че при Ред Бул деградацията на меките сликове е същата, каквато е при нас деградацията на твърдите гуми – обясни Сайнц. – В момента, който разбрах, че пилотите на Ред Бул имат по един комплект нови меки гуми за последната серия обиколки, знаех, че няма на какво да се надявам.”

Ралф Шумахер: Войната в Ред Бул продължава
Ралф Шумахер: Войната в Ред Бул продължава

Сайнц коментира и разликата между Ред Бул и преследвачите им в началото на сезона.

Йос: Ред Бул ще бъде разкъсан, ако Хорнър остане
Йос: Ред Бул ще бъде разкъсан, ако Хорнър остане

„Авансът на Ред Бул е 3-4 десети от секундата на обиколка, може би не е половин секунда, както твърди Джордж Ръсел – допълни испанецът. – Но това зависи от условията на пистата. Но знаех, че ще е трудно да ги победим, като картината може да се промени на пистите с по-ниско ниво на деградация на гумите. „Сахир” е една от най-подходящите и силни писти за Ред Бул за целия сезон заради силното износване на задните гуми. Като отидем на трасета, където лимитиращият фактор е износването на предните гуми и може би, където има по-хубав асфалт, колата ни ще се съживи, но пак ще е много трудно да победим Макс.”

Васьор отчете прогреса на Ферари, все още не стига
Васьор отчете прогреса на Ферари, все още не стига
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти