Ралф Шумахер: Войната в Ред Бул продължава

Войната за власт в Ред Бул не е приключила, а продължава с пълна сила и отхвърлянето на обвиненията срещу Кристиан Хорнър по никакъв начин не осигури превес на една или друга страна. Това коментира бившият пилот и настоящ тв анализатор Ралф Шумахер, който внимателно следи битката по върховете на организацията, като сексскандалът на Кристиан Хорнър е само част голямата война.

Смята се, че от едната страна е австрийското ръководство на компанията, а от другата тайландската група, която държи 51 процента в компанията. В тима Хелмут Марко и Ейдриън Нюи са на мнение, че Хорнър е пресякъл допустимата граница, а Йос Верстапен открито се обяви за раздялата с Хорнър, за да може тимът да продължи да действа спокойно.

Йос: Ред Бул ще бъде разкъсан, ако Хорнър остане
Йос: Ред Бул ще бъде разкъсан, ако Хорнър остане

„Войната на нерви в Ред Бул продължава, накрая или всички ще се извинят един на друг, или някой ще трябва да си тръгне – обясни Ралф. – Но имиджът на Ред Бул понесе колосални поражения. Обстановката в тима е много неспокойна. Според мен, Макс Верстапен говори едно, а прави съвсем друго. Структурата на тима също понеже поражения и може да започне да се разпада.”

Васьор отчете прогреса на Ферари, все още не стига
Васьор отчете прогреса на Ферари, все още не стига

Шумахер също така прогнозира, че е възможно в скоро от Ред Бул да си тръгнат някои от най-важните фигури.

Волф: Макс и Ред Бул могат да спечелят всички състезания
Волф: Макс и Ред Бул могат да спечелят всички състезания

„Ейдриън Нюи е постигнал всичко във Формула 1 и иска само да бъде оставен на спокойствие да развива колата. Но може да стане така, че тази задача да легне на плещите на Хорнър – обясни Ралф. – Според мен, шефовете на Ред Бул ще трябва бързо да намерят начин да успокоят атмосферата и да предложат мирно решение, преди Нюи и Макс Верстапен да са си тръгнали.”

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти