Йосиф Миладинов: Бях готов за 5-о или 6-о място, но все пак съм доволен

Йосиф Миладинов ще води подготовката си за в Швейцария до старта на олимпийските игри в Париж това лято.

Плувецът, който влезе във финал и завърши осми на 100 метра бътерфлай на Световното първенство в Доха, не планира да участва в други състезания до Олимпиадата и ще пропусне Европейското първенство в Белград през юни.

"Бях готов за 5-о или 6-о място, но все пак съм доволен и от постигнатия резултат. Световното в Доха беше доста конкурентно, с много мотивирани състезатели. Да, това че аз имам олимпийска квота ме прави по-спокоен и уверен. Аз обаче не съм такъв, че да си кажа: „Е, подсигурен съм с квота, отсега нататък каквото стане“. Винаги имам жажда за още. Сигурен съм, че тези Олимпийски игри ще са по-силни от предишните. Възможно е да има изненади, да видим нови звезди", каза Миладинов.

Миладинов остана осми на финала на Световното
Миладинов остана осми на финала на Световното

"Мисля, че няма да участвам на състезание до Париж’24. Европейското първенство е месец преди Олимпийските игри и това прави много труден тренировъчния процес. Подготовката ми ще премине в Швейцария. Върви успешно", каза още Миладинов.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

"Когато идвам на лагер тук, треньорите гледат в детайли всичко, което показвам и преценяват какво е нивото ми и на какво трябва да се обърне специално внимание. Сега не мога да кажа дали ще идвам на лагер, защото не е съгласувана програмата ми. Трябва да говоря с треньорите", продължи той.

Миладинов ще работи върху техниката в отделните елементи, за да се бори повтори постижението си от предишната Олимпиада в Токио, когато записа историческо осмо място на 100 метра бътерфлай.

"Ще работя върху стартирането, подводното и обръщането. Трябва да съм по-техничен. Това са елементите, които ми пречат да съм достатъчно добър и на 25-метров басейн. Особено важно е за моята дисциплина. Винаги се вслушвам в треньорите. Трудности има, но те правят по-силен. Каляват те. Понякога ти писва, но продължаваш напред. Рано или късно трудът се отплаща", каза още Йосиф Миладинов.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Sportal.bg

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти