ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Тото и Сузи Волф ще съдят ФИА?

Тото и Сузи Волф ще съдят ФИА?

Тото и Сузи Волф може да съдят Международната автомобилна федерация (ФИА) след цялото фиаско с разследването срещу тях от последните дни.

Припомняме, че във вторник ФИА обяви, че започва разследване срещу семейство Волф за конфликт на интереси. Причината за тези подозрения са фактът, че Сузи Волф е служител на ФОМ, където е директор на женския шампионат Ф1 Академия, а Тото Волф е ръководител на тима на Мерцедес.

ФИА разследва семейство Волф за конфликт на интереси
ФИА разследва семейство Волф за конфликт на интереси

Подозренията на ФИА бяха, че двамата разменят помежду си конфиденциални информации, които иначе няма да бъдат достъпни до тях. Снощи световната централа обяви, че е пракратила разследването, а днес Тото и Сузи Волф излязоха с две отделни изявления, в които намекват, че може и да си потърсят правата в съда.

ФИА прекрати разследването срещу семейство Волф
ФИА прекрати разследването срещу семейство Волф

„Разбира ме, че има голям медиен интерес към събитията от седмицата. В момента сме в активни правни разговори с ФИА. Очакваме пълна прозрачност за случилото се и запазваме всичките си права.

„Затова молим за вашето разбиране защо за сега няма да коментираме официално случилото се. Но със сигурност ще има изявление на по-късен етап“, се казва в изявлението на Тото Волф, което бе публикувано в официалния профил на Мерцедес в Х.

„Когато видях изявлението на ФИА вчера вечерта първата ми реакция беше – това ли е? В продължение на два дни имаше втълпявания за моя интегритет чрез публични и задкулисни брифинги, но никой от ФИА не говори директно с мен.

„Може би съм била косвена жертва в атака срещу някого другиго, или е било неуспешен целенасочен опит аз да бъда дискредитирана. Но аз съм работила твърдо упорито, за да може репутацията ми да бъде поставяна под съмнение от безпочвени прес съобщения.

„Ние сме изминали дълъг път като спорт. Благодарна съм за всеобщата подкрепа от страна на отборите във Формула 1. Работила съм с толкова много страстни жени и мъже във Формула 1 и ФИА, които пазят интереса на нашия спорт.

„Въпреки това този епизод се разигра без прозрачност или поемане на отговорност. Бяха атакувана онлайн. Няма да позволя да бъда изнудвана и възнамерявам да се боря докато разбера кой стой зад всичко това.

„Това, което се случи тази седмица не е достатъчно добро. Като спорт ние трябва да изискваме по-доброто, което заслужаваме“, се казва в изявлението на Сузи Волф.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти