ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

ФИА прекрати разследването срещу семейство Волф

По-малко от 48 часа след като започна разследването за конфликт на интереси в семейство Волф Международната автомобилна федерация (ФИА) обяви, че то е прекратено.

Както е известно по-рано тази седмица ФИА започна разследване срещу Сузи и Тото Волф във връзка с появилите се слухове в медиите, че двамата си обменят конфиденциални информации, свързани с техните позиции. Тото Волф е ръководител на тима на Мерцедес във Формула 1, а неговата съпруга Сузи и директор на женския шампионат под шапката на ФОМ – Формула 1 Академия.

ФИА разследва семейство Волф за конфликт на интереси
ФИА разследва семейство Волф за конфликт на интереси

Според въпросните слухове двамата са се възползвали от своите позиции, за да си обменят информация, която иначе няма да достигне до съответните страни. В изявлението на ФИА също така бе споменато, че е имало оплакване от шефа на друг от отборите във Формула 1, което е наложили това разследване.

От Формула 1 отново плашат ФИА с разцепление
От Формула 1 отново плашат ФИА с разцепление

В сряда вечерта обаче всички отбори от Формула 1, с изключение на този на Мерцедес, публикуваха една и съща декларация в своите профили в социалните мрежи. В нея те категорично отхвърлиха твърдението, че някой от тях се е оплакал пред ФИА за конфликт на интереси в семейството на Тото и Сузи Волф.

Отборите от Ф1 с обща декларация в защита на семейство Волф
Отборите от Ф1 с обща декларация в защита на семейство Волф

На фона на всички тези публични твърдения вчера вечерта ФИА обяви, че е прекратила разлседването след преразглеждане на всички мерки на ФОМ за предотвратяване на възникването на конфликт на интереси.

„След разглеждане на поведенческия кодекс на ФОМ и политиката за конфликт на интереси във Формула 1 бе потвърдено, че нужните мерки са взети, за да се намали максимално рискът от възникването на конфликт. ФИА е доволна, че системата на ФОМ за следене на спазването на правилата е достатъчно надеждна, за да предотврати неоторизирано разкриване на конфиденциална информация.

„ФИА потвърждава, че няма действащи разследвания срещу отделни личности относо етични или дисциплинарни нарушения.

„Като регулатор ФИА има задължението да защитава глобалния интегритет на моторспорта. ФИА потвърждава своето задължение да след за честността в моторспорта“, се казва в изявлението, което ФИА публикува вчера.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти