ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

България няма да домакинства на Лигата на нациите при мъжете през 2024 година

България не бе избрана за домакин на турнир от Волейболната лига на нациите при мъжете за 2024 година. Това става ясно, след като FIVB обяви домакините на всички шест турнира от предварителната фаза.

„Лъвовете“ ще стартират своето участие на турнира в Анталия (Турция), където ще са още отборите на домакините, Полша, САЩ, Словения, Франция, Нидерландия и Канада. Надпреварата ще се проведе между 21 и 26 май.

Във втората състезателна седмица (4-9 юни) българите, които трябва да бъдат водени от Джанлоренцо Бленджини, ще пътуват до Япония за участие в турнира, чийто точен домакин ще бъде обявен на по-късен етап. В него участие освен България и Япония ще вземат още Бразилия, Полша, Словения, Иран, Турция и Германия.

Бившият селекционер на Италия Джанлоренцо Бленджини ще води България
Бившият селекционер на Италия Джанлоренцо Бленджини ще води България

Финалният турнир, в който ще участва България ще бъде този в Любляна (Словения), където надпревара ще бъде от 18 до 23 юни. В словенската столица участие ще вземат още тимовете на Полша, Италия, Аржентина, Сърбия, Турция и Куба.

FIVB направи най-добрия годишен календар
FIVB направи най-добрия годишен календар

Както и през последните две години всеки отбор ще изиграе 12 двубоя в рамките на предварителната фаза. Точните съперници, срещу които ще се изправят родните национали ще бъдат обявени на по-късен етап.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички