ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

FIVB направи най-добрия годишен календар

FIVB направи най-добрия годишен календар

След година и половина проучвания Международната волейболна федерация (FIVB) изготви най-добрия в историята календар във волейбола. Той е изцяло съобразен с Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028-а година. В изготвянето му е взето мнението на най-големите федерации, състезатели, треньори и медии, държащи правата на големите състезания. Календарът е за периода 2025-2028 година и е съобразен с Лигата на нациите, световните и континенталните първенства. Класирането за Олимпиадата и Мондиалите ще става най-вече чрез световната ранглиста.

Календарът от големи международни състезания е редуциран с 25 процента в сравнение с подготовката за Токио 2020. Здравето на волейболистите е "в сърцето" на програмата. Най-важното нещо е всеки да има достатъчно време за възстановяване. Сега състезателите ще имат по 13 седмици за почивка, докато за цикъла преди Париж 2024 времето е 11 седмици и половина.

"От 60 години съм във волейбола като играч, президент на национална федерация, на континентална конфедерация и FIVB", каза д-р Ари Граса, първият в световния волейбол. "Това е най-добрият календар, който някога е правен. Взехме под внимание цялата информация, която получихме. С оптимизацията на календара ние очакваме най-добрите спортисти и отбори да участват в големите състезания. Световното първенство ще е на всеки две години и ще с по 32 отбора. Така много повече страни ще могат да бъдат домакини и да участват в този толкова престижен турнир."

Всяка национална федерация трябва да съобрази календара на вътрешните първенства с този на FIVB. Според него мъжете ще имат по три седмици за почивка, а жените - по месец.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички