ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Лазар Лазаров: Целта ни в Шампионската лига не е само да играем

Помощник треньорът на Прометей (Днипро) Лазар Лазар заяви след загубата на тима от Лодз с 2:3 в мач от група Е на Шампионската лига за жени, че участието на украинският тим на европейската сцена не е просто с идеята за трупане на опит.

Лазар бе попитан и за ефекта, който войната в Украйна оказва върху неговия отбор и цялото волейболно първенство на страната.

Лазар, загубихте, но беше добър мач с тежка битка. Какво е вашето мнение за него?

Да, беше много, много интересен мач. За нас бих казал, че сме млад отбор, без много опит в европейските турни, за разлика от Лодз. Този отбор има традиции, докато за нас е ново изживяване. Смятам, че отборът ни израства с всеки изминал мач, стъпка по стъпка подобряваме играта си.

Можете ли да сравните украинската лига с полската?

Окей, със ситуацията там (в Украйна) нивото падна, за чужденците е по-трудно да идват. Преди ситуацията украинската лига вървеше нагоре, имаше много чуждестранни играчи, които помогнаха за подобряване на нивото. Сега позитивното е, че има много млади играчи, не само момичета, но и момчета, които играят в шампионата. Това е нещо позитивно, защото с времето те ще се подобрят.

Как работи сега волейболът в Украйна? Малко или много нормално по време на войната?

Смята, че всичко е нормално. Всички сме базирани в един град, където се играе шампионатът. Там всичко си върви нормално. Да, с графика е малко неприятно, защото имаме само една зала, но шампионатът си върви нормално. Мъжете и жените играят. Мисля, че е добре.

Какви са вашите цели за Шампионската лига този сезон?

Разбира се всички отбори, които играят в Шампионската лига имат амбиции да спечелят, те са шампиони в своите първенства. Но в сравнение с другите отбори на нас не ни достига опит в определени моменти. Нямаме класни играчи, нямаме опит от европейските турнири, а разбира се тези неща ти трябват в групите на Шампионската лига. Не бих казал, че нашата идея е просто да играем, разбира се идеята ни е да печелим. Както видяхте направихме 2:3 с Лодз, преди това спечелихме срещу Алба-Блаж. Разбира се ще се борим.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички